Arctic Frontiers Open - Smart Arctic Network - Workshop

Smartby og samfunnskonseptet er relevant også for Arktis. Hvordan kan teknologi gi mer robuste samfunn og legge til rette for grønne løsninger i nord?

I Arktis som i andre deler av verden er det stor interesse for mer bærekraftige, tilgjengelige, livskraftige og attraktive byer og bygder. Dette kan vi skape blant annet gjennom ny teknologi, digitalisering, big data, arkitektur og smarte infrastrukturløsninger. Vi inviterer til en åpen debatt på temaet Smart Arctic. Vi får høre om Smart City initiativer i Nordland, Troms og Finnmark. Representanter fra Tromsø, Bodø, Harstad, Narvik og Mo i Rana er invitert til å dele sine erfaringer og planer fremover. I tillegg får vi noen ord fra fylkeskommunene og til sist fra Universitetet i Tromsø som forteller om muligheter innen Smarte Byer og samfunnsforskning og innovasjon innen i Nord.

Etter en kort pause går vi over en workshop. Målet med denne workshopen er å utvide nettverket "Smart Arctic" som er initiert av Arctic Frontiers, Smart Innovation Norway, Universitetet i Tromsø og Narvik kommune.

Visjonen er å skape et nettverk mellom de arktiske land som skal bidra til mer bærekraftige samfunns og -næringsutvikling i Arktis og samtidig være med å sette agenda for verden.

Program

16.30-17.30 - Informasjon om Smart Arctic Network - Gode eksempler fra Smartby- initiativer i Nord.

  • Tromsø: Andre Løvold
  • Bodø
  • Harstad: Bjørn Akselsen
  • Narvik: Marianne Thomassen
  • Mo i Rana; Geir Tore Klæbo
  • For byene i Finnmark: Ulrik Jacob Lund
  • Nordland Fylke
  • Troms Fylke
  • Bernt Bremdal, Universitet i Tromsø

17.30 – 18.30 Workshop om Smart Arctic Network og veien videre

Kontakt: Generelt: Ulrika.holmgren@smartinnovationnorway.com

Koordinering av kommuner: marianne.thomassen@narvik.kommune.no

Generelt: Line@arcticfrontiers.com

For spørsmål om dette arrangementet kontakt leder for Open Arctic, Maria Varteressian, maria@arcticfrontiers.com

Arena Arena

Wednesday 23rd January 2019

16:30 - 18:30

Polaria

Add to Calendar 2019-01-23 16:30 2019-01-23 18:30 Europe/Oslo Arctic Frontiers Open - Smart Arctic Network - Workshop Smartby og samfunnskonseptet er relevant også for Arktis. Hvordan kan teknologi gi mer robuste samfunn og legge til rette for grønne løsninger i nord? I Arktis som i andre deler av verden er det stor interesse for mer bærekraftige, tilgjengelige, livskraftige og attraktive byer og bygder. Dette kan vi skape blant annet gjennom ny teknologi, digitalisering, big data, arkitektur og smarte infrastrukturløsninger. Vi inviterer til en åpen debatt på temaet Smart Arctic. Vi får høre om Smart City initiativer i Nordland, Troms og Finnmark. Representanter fra Tromsø, Bodø, Harstad, Narvik og Mo i Rana er invitert til å dele sine erfaringer og planer fremover. I tillegg får vi noen ord fra fylkeskommunene og til sist fra Universitetet i Tromsø som forteller om muligheter innen Smarte Byer og samfunnsforskning og innovasjon innen i Nord. Etter en kort pause går vi over en workshop. Målet med denne workshopen er å utvide nettverket "Smart Arctic" som er initiert av Arctic Frontiers, Smart Innovation Norway, Universitetet i Tromsø og Narvik kommune. Visjonen er å skape et nettverk mellom de arktiske land som skal bidra til mer bærekraftige samfunns og -næringsutvikling i Arktis og samtidig være med å sette agenda for verden. Program 16.30-17.30 - Informasjon om Smart Arctic Network - Gode eksempler fra Smartby- initiativer i Nord. Tromsø: Andre Løvold Bodø Harstad: Bjørn Akselsen Narvik: Marianne Thomassen Mo i Rana; Geir Tore Klæbo For byene i Finnmark: Ulrik Jacob Lund Nordland Fylke Troms Fylke Bernt Bremdal, Universitet i Tromsø 17.30 – 18.30 Workshop om Smart Arctic Network og veien videre Kontakt: Generelt: Ulrika.holmgren@smartinnovationnorway.com Koordinering av kommuner: marianne.thomassen@narvik.kommune.no Generelt: Line@arcticfrontiers.com For spørsmål om dette arrangementet kontakt leder for Open Arctic,� Maria Varteressian, maria@arcticfrontiers.com Polaria

This page uses cookies, read more about it here »

Gnist