Open Arctic: Plastøkonomien

Plast er den moderne økonomiens mest kostnadseffektive og anvendte materiale. De neste 20 årene er bruken av plast forventet å dobles. Raskt verditap gjør at en tredjedel av all plasten på verdensbasis ikke resirkuleres. Derfor er plastsøppel verdens raskest voksende miljøproblem som truer både livet i verdenshavene, og samfunn som er avhengige av havbruk.

Grunnlaget for Norges økonomi vil i større grad basere seg på havet i årene som kommer. For et Norge som skal leve enda mer av fiske og sjømat enn vi gjør i dag, er plastforsøpling en åpenbart en risiko. Sirkulær økonomi innebærer et utvidet syn på hva som er ressurser og hvordan de kan utnyttes mest mulig effektivt.

På hvilken måte kan innovasjon, entrep...renørskap og økonomisk nytenkning bidra til å løse plastsøppelproblematikken? Kan samling av plastsøppel gjøres lønnsomt og effektivt? Hvilke mekanismer kan tas i bruk for å skape vekst basert på sirkulærøkonomi og gjenbruk av plastsøppel?

Arctic Frontiers inviterer til Open Arctic debatt om plastøkonomien.

Ordstyrer: Nina Kristine Jensen

Panel: 

  • Ola Elvestuen, klima- og miljøminister, Klima- og miljødepartementet (Norge)
  • Kristin Røymo, Ordfører i Tromsø, Tromsø kommune
  • Robin Dale Oen, miljøgrunder og leder, The Dale Oen Experience
  • Kriss Rokkan Iversen, marinbiolog og entreprenør, SALT
  • Otto Gregussen, generalsekretær, Norges Fiskarlag
  • Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker, Nofima

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Vel møtt til debatt!

 

For spørsmål om dette arrangementet kontakt leder for Open Arctic, Maria Varteressian på epost: maria@arcticfrontiers.com

 

Arena Arena

Monday 22nd January 2018

20:00 - 21:00

Cafe Sånn

Add to Calendar 2018-01-22 20:00 2018-01-22 21:00 Europe/Oslo Open Arctic: Plastøkonomien <meta http-equiv="refresh" content="0; URL=/events/1903854742972992/?_fb_noscript=1" />Plast er den moderne økonomiens mest kostnadseffektive og anvendte materiale. De neste 20 årene er bruken av plast forventet å dobles. Raskt verditap gjør at en tredjedel av all plasten på verdensbasis ikke resirkuleres. Derfor er plastsøppel verdens raskest voksende miljøproblem som truer både livet i verdenshavene, og samfunn som er avhengige av havbruk. Grunnlaget for Norges økonomi vil i større grad basere seg på havet i årene som kommer. For et Norge som skal leve enda mer av fiske og sjømat enn vi gjør i dag, er plastforsøpling en åpenbart en risiko. Sirkulær økonomi innebærer et utvidet syn på hva som er ressurser og hvordan de kan utnyttes mest mulig effektivt. På hvilken måte kan innovasjon, entrep...renørskap og økonomisk nytenkning bidra til å løse plastsøppelproblematikken? Kan samling av plastsøppel gjøres lønnsomt og effektivt? Hvilke mekanismer kan tas i bruk for å skape vekst basert på sirkulærøkonomi og gjenbruk av plastsøppel?Arctic Frontiers inviterer til Open Arctic debatt om plastøkonomien. Ordstyrer: Nina Kristine JensenPanel:  Ola Elvestuen, klima- og miljøminister, Klima- og miljødepartementet (Norge) Kristin Røymo, Ordfører i Tromsø, Tromsø kommune Robin Dale Oen, miljøgrunder og leder, The Dale Oen Experience Kriss Rokkan Iversen, marinbiolog og entreprenør, SALT Otto Gregussen, generalsekretær, Norges Fiskarlag Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker, Nofima Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vel møtt til debatt!   For spørsmål om dette arrangementet kontakt leder for Open Arctic, Maria Varteressian på epost: maria@arcticfrontiers.com   Cafe Sånn

This page uses cookies, read more about it here »

Gnist