Jacques – Havets erobrer

Start

Sunday 11 June, 2017

20:45

Slutt

Sunday 11 June, 2017

20:45

Nordisk Film Kino Saga, Stortingsgata 28, 0161 Oslo, Norway

http://oslopix.no/filmbase/2017/Jacquesx_Haveyts_erobrer.html

Beskrivelse

Havet rommer store muligheter for menneskeheten!

Svaret på mange av fremtidens utfordringer finnes i havet. En voksende verdensbefolkning vil trenge stadig mer mat og energi. Ressursene verden vil trenge ligger i havet. Ifølge OECD vil havnæringene vokse raskere enn hele den globale økonomien frem mot 2030.

Havet er kilden til både velferd og utvikling for verdenssamfunnet. Det er en kilde til håp, men også en kilde til bekymring. Verdenshavene forsures, vannet blir varmere, havnivået stiger og mikroplast er et økende problem.

Det er mye vi ikke vet om havet. Teknologisk utvikling gjør det mulig å gradvis avdekke havets hemmeligheter. Likevel er det stort behov for mer kunnskap.

Norge er verdensledende på flere områder innen havforskning. Denne posisjonen gir oss et stort ansvar. Bærekraftig bruk og bevaring trenger ikke stå i motsetning til hverandre. Vår samlede nasjonale havkompetanse kan være nøkkelen til å finne balansen som sikrer et sunt, rikt og bærekraftig hav for fremtidens generasjoner.

Arctic Frontiers har sammen med Oslo Pix og Institut français d’Oslogleden av å invitere til spesialvisning av filmen, Jacques – Havets erobrer.

I filmen, Jacques – Havets erobrer, følger vi den sanne historien om havforskeren og filmregissøren Jacques-Yves Cousteau som dedikerte livet sitt til havet. Cousteau, en av de mest myteomspunne menneskene i vår moderne historie, har blitt belønnet med både Oscar og Gullpalme. Filmen starter i 1949 når Cousteau, sammen med familien og det fargerike mannskapet på båten Calypso, drar ut på en verdensomspennende sjøreise. I løpet av reisen suges Jacques inn i en malstrøm av visjoner om å utnytte havbunnen og bygge byer under vann. Denne filmen er et portrett av den innflytelsesrike og ambisiøse, men slett ikke feilfrie pioneren.

Sted

This page uses cookies, read more about it here »

Gnist